Een mammoetsteak à point

 

Wat eten we in de toekomst? Als het van oud-politicus Hermes Sanctorum afhangt, eten we in de toekomst mammoetvlees en ook de vegetariërs onder ons kunnen meegenieten.

 

De mammoet is uitgestorven, dus hoe kunnen we dan in hemelsnaam mammoetvlees eten? Bio-ingenieur Hermes Santorum  en orthopedisch chirurg Andy De Jong hebben een procedé ontwikkeld om een plantaardige vleesvervanger te maken op basis van dierlijke eiwitten die in gistcellen gekweekt worden. Het is een vorm van fermenteren zonder dat er dieren aan te pas komen. Het DNA voor het ijzerbevattende eiwit myoglobine, dat zorgt dat vlees er rood uitziet, werd uit de tand van een mammoet gereconstrueerd.

 

Hermes Santorum  en Andy De Jong hopen dat hun bedrijf Paleo voor 2030 het mammoetvlees op de markt kan brengen.

 

(Bron: Dirk Draulans, Hermes Sanctorum, de vegetariër die weet hoe een mammoet smaakt, Knack, 18/05/2023)