Mei 2020: De kunst ligt op straat

 

Op zijn dagelijkse ronde door Eindhoven, zag Ton van Rooij dit surrealistische beeld.

 

 

Foto: copyright Ton van Rooij

 


Februari 2020: Spreek je Martiaans?

 

De Finse kunstenares Jenna Sutela creëerde via machine learning een Martiaanse taal. Hiervoor vond ze inspiratie bij het eind-negentiende eeuwse medium Hélène Smith, die beweerde contact te hebben met Marsbewoners.

 

​De video Nimiia vibié van Jenna Sutela was van 16 januari tot 16 februari 2020 te zien op de tentoonstelling Mensch Maschine in de Botanique in Brussel.


December 2019: Newborn

 

Op 21 december bezochten we de tentoonstelling Hyperrealism Sculpture in La Boverie in Luik. Naast een aantal perfecte lichamen lag er ook deze Newborn van Patricia Piccinini. De tentoonstelling is nog te bezoeken tot 3 mei 2020.

 

Meer foto’s op hyperrealisme


Oktober 2019: Yeti

 

Nog tot 20 oktober 2019 kan je in het Dr. Guislain Museum in Gent de tentoonstelling Het Transsylvanië Archief - Agent N37 en het Yetidossier bezoeken. De neptentoonstelling toont zogezegde archiefstukken van de KGB uit Roemenië. De geheime dienst zocht - volgens het kunstenaarsduo Marta Volkova en Slava Shevelenko, de makers van de tentoonstelling - naar de Yeti in het Karpatengebergte in Transsylvanië. Je ziet gedetailleerde anatomietekeningen, 2ichaamsdelen van de Yeti en als topstuk dit Yeti-vel.

 

Meer foto’s op KGB-dossier over de Yeti


September 2019: Dag van de Astronomie

 

Zaterdag 21 september ging de Dag van de Astronomie door in de Koninklijke Sterrenwacht in Ukkel. Volkssterrenwacht Mira uit Grimbergen had er een uitgebreide stand. Een alienpop bood de maandbrief van de sterrenwacht uit.

De alien was gisteren zijn basis in Area 51 ontvlucht wegens de stormloop van bezoekers.

 

Meer info:
https://ootw-magazine.weebly.com/home/dag-van-de-astronomie


September 2019: Grotesken

 

'Grillig, bizar, monsterachtig, maar ook karikaturaal en lachwekkend.'

 

Tot 15 september 2019 kan je in het museum Plantin-Moretus in Antwerpen naar de tentoonstelling De Grotesken. Een fascinerende fantasiewereld met werken van onder meer Hans Vredeman de Vries, Jeroen Bosch, Pieter Bruegel, James Ensor, Fred Bervoets en Carll Cneut

 

Meer info:
www.museumplantinmoretus.be/nl/grotesken

 


Augustus 2019: Watou

 

Tot 1 september kan je in Watou naar het jaarlijkse kunstenfestival.

Thema dit jaar is saudade. Het festival combineert poëzie met beeldende kunst. Elk jaar zijn er wel enkele beelden die de SF-fans kunnen aanspreken. Zo is er dit jaar Leap of Faith van Joseph Klibansky.

 

Meer info:
www.kunstenfestivalwatou.be/

josephklibansky.com

Maak een Gratis Website met JouwWeb