Bitcoindelvers hinderen zoektocht naar aliens

 

Het SETI-onderzoek naar buitenaards leven vraagt performante computerchips. Er dreigt een schaarste, want mensen die cryptomunten delven, kopen de sterke computerchips op.

 

''We willen de allernieuwste GPU-processoren gebruiken. En we kunnen ze niet meer krijgen. Dat belemmert onze zoektocht naar buitenaards leven, om antwoord te krijgen op de vraag of we alleen zijn.'', zegt wetenschapper Dan Werthimer, grondlegger van het project SETI@home.

 

''We willen zo veel mogelijk frequenties bekijken, omdat we niet weten hoe 'aliens' hun boodschap sturen. Daar is veel rekenkracht voor nodig.'' Op sommige plekken draaien honderd aan elkaar gekoppelde GPU's tegelijk.

 

GPU's zijn in de eerste plaats bedoeld voor gamers, maar als ze aan elkaar gekoppeld worden, kunnen ze veel gegevens achter elkaar verwerken. Dat gebeurt bij wetenschappelijk onderzoek, maar ook bij het verwerken van cryptocurrency, zoals de bitcoin.

 

(Bron: http://datanews.knack.be/ict/nieuws/bitcoindelvers-hinderen-zoektocht-naar-aliens/article-normal-964929.html 15/02/18)

Maak jouw eigen website met JouwWeb