Vijfde SF-café Leuven

Zondag 10 februari 2008, Charly’s

 

Vijf man op het vijfde sf-café

 

Ditmaal waren we dus met zijn vijven. Dit was onze eerste ontmoeting na de Beneluxcon van 2007, zodat er vanzelfsprekend eerst nog over die conventie werd nagekaart. Als een van de organisatoren kan ik zeggen dat Future Visions redelijk tevreden is. Inhoudelijk werd de conventie met haar thema “Hoe zien sf-schrijvers de nabije toekomst?” goed ontvangen. Eenennegentig aanwezigen zijn maar iets minder dan de verhoopte honderd. Anderzijds leden we een financieel verlies. Gelukkig ontvingen we een bijdrage van het NCSF, zodat het tekort iets kleiner wordt. Dankzij het geld dat we de voorbije twee jaar spaarden, blijft de vereniging wel uit de rode cijfers.

 

Dit jaar gaat de Beneluxcon in Eindhoven door. Future Visions hoopt in 2009 opnieuw de Beneluxcon te organiseren.

 

Over honden, apen en de sf-wereld

 

Bierproevers Johann en Peter houden onze biercultuur op peil. Johann vertelt verder een anekdote van zijn oom, de hondendoder! Met zijn blik onderwierp hij alle honden: schoothondjes werden onhandelbaar en wilde waakhonden werden tam.

 

Frank Roger verkoopt een van zijn novelles ‘Bonobo Sapiens’. Dit is een sciencefictionverhaal over de kruising van bonobo’s en mensen. Het boek is bij de auteur te verkrijgen. (Zie www.frankroger.be)

 

En dan komen de problemen in het sf-wereldje aan bod: het publiek veroudert, moeilijkheden om gepubliceerd te worden, Nederlandse uitgevers publiceren geen sciencefiction meer, we ontmoeten elkaar te weinig,…

 

Patrick doet enkele voorstellen om het sciencefictiongebeuren in Vlaanderen te reactiveren. Daarnaast maakt hij reclame voor de Elf Fantasy Fair in Kasteel De Haar in Haarzuilens op 19 en 20 april. Al zijn we vandaag maar met vijf aanwezig, toch is er duidelijk vraag naar nieuwe bijeenkomsten van het sf-café of andere activiteiten, niet noodzakelijk in Leuven. Daarop stel ik een uitstapje naar Brussel voor.

 

Star Wars

 

De volgende activiteit van Future Visions wordt bijgevolg een bezoek aan ‘Star Wars – The Exhibition’. Op zondag 10 maart trekken we naar Thurn & Taxis, waar de tentoonstelling op 16 februari de deuren opent.

 

Ik vertrek op 10 maart om 13 uur in het station van Leuven. Om 13.30 u. wandelen we van Brussel Noord naar de site van Thurn & Taxis. Om 14 u. start het bezoek. Achteraf trekken we het centrum van de stad in om te eten. Wie mee wil, mailt naar sfcafeleuven@gmail.com. Zeg ons waar je de groep vergezelt (station Leuven, station Brussel Noord, ingang Thurn & Taxis) en of je mee eten gaat. Als de groep te groot wordt, reserveer ik een restaurant.

 

Zesde editie

 

Het volgende sf-café staat gepland voor mei of juni 2008. Opnieuw komen we bijeen in brasserie Charly’s. De juiste datum vindt u later in de agenda. Op aanvraag van de niet-Leuvenaars verlaten we het beginuur tot half drie. Dat komt hen beter uit.

 

Meer info:

www.futurevisions.be

www.starwars-theexhibition.com

www.elffantasy.eu

 

Frank Beckers