In Tenebris laat de Vlaamse stem in de fantastiek horen

 

 

Eerder berichtte Out of this World al over het nieuwe Vlaamse tijdschrift voor fantastiek In Tenebris, waarvan op 5 mei het eerste nummer in Gent werd voorgesteld. Finn Audenaert, die voor Out of this World de verhalen selecteert, is communicatieverantwoordelijke voor het nieuwe tijdschrift. Samen met uitgever Johnny Bekaert, werd hij door Isabelle Plomteux in Fanzine geïnterviewd.

 

In Tenebris is een themamagazine. Het eerste nummer was gewijd aan de Gentse fantastiek. Finn verklaart: “Gent wordt soms de Vlaamse hoofdstad van de fantastiek genoemd. Gentse auteurs zoals Jean Ray, Johan Daisne, Roger d’Exsteyl, Eddy C. Bertin, Pen Stewart en Frank Roger beoefen(d)en uiteenlopende vormen van fantastiek. Van ‘fantastische avonturen’ over magisch realisme tot absurde fantastiek. Heeft dit hoge verbeeldingsgehalte te maken met hoe het water kolkt in Leie en Schelde? Misschien moet daar maar eens een intrigerend kort verhaal aan gewijd worden!

 

Het tweede nummer verschijnt in oktober. Het is niet mogelijk om een abonnement op het tijdschrift te nemen, maar losse nummers kunnen gekocht worden in een beperkt aantal boekhandels (De Poort in Gent en De Standaard Boekhandel) of rechtstreeks bij uitgeverij Poespa Producties. (info@poespaproducties.be)

 

U leest het hele interview op https://www.fantasize.nl/actueel/interview-met-johnny-bekaert-en-finn-audenaert-over-in-tenebris/

 

Meer info:
www.johnnybekaert.be/poespa-index.html
www.fantasize.nl/
ootw-magazine.weebly.com/home/voorstelling-in-tenebris

 

Frank Beckers

Maak jouw eigen website met JouwWeb