SF-café Leuven 13 mei 2012

Een druk voorjaar

Het negentiende SF-café was het eerste SF-café na ons bezoek aan Tongeren, waar we de tentoonstelling ‘Sagalassos. City Of Dreams’ bezochten. Bovendien was dit onze eerste samenkomst na de Beneluxcon ‘Katcon’ in Katwijk aan Zee en na de Eurocon in Zagreb. Vorige zondag was er dan nog de tweede’ Antwerp Convention’. Op al die activiteiten waren steeds meerdere stamgasten van het SF-café aanwezig. In Antwerpen liepen we met zijn vieren rond. Peter De Weerdt was er heel de dag, Ludwine Van Assche en Herman Ceulemans in de morgen en ik ’s namiddags. We hadden dus heel wat bij te praten. Frank Roger, Peter en ik brachten bovendien verslag uit van de voorbije ‘Eurocon’.

De oudste publicatie en de meest recente publicatie van Frank Roger

Ditmaal trok het SF-café negen deelnemers. Jan van ’t Ent was uit Nederland gekomen. Frank Roger had enkele exemplaren van zijn laatste boeken meegebracht. Hij verkocht enkele bundels van ‘The Burning Woman And Other Stories’, een exemplaar van ‘Graal R.I.P.’ in het Frans en enkele exemplaren van zijn nieuwste bundel ‘Collagissimo’ met surrealistische collages. Verder toonde hij ons zijn allereerste Vlaams Filmpje. ‘in De Drijvende Stad’ dateert uit 1978. Geloof het of niet, maar dit verhaal is geen sciencefiction of surrealisme!

Eurocon in Antwerpen?

Peter De Weerdt droomt ervan een conventie te organiseren. De volgende Eurocons vinden plaats in Kiev (2013) en Dublin (2014). Voor 2015 is er een voorstel van Sint-Petersburg en voor 2017 zou er een voorstel van de Finnen zijn. Peter stelde op de conventie in Kroatië Antwerpen als gaststad voor de Eurocon 2016 voor. De beslissing valt binnen twee jaar op de Eurocon in Dublin. De eerste stukjes van zijn grote puzzel liggen al klaar. Op de ‘Antwerp Convention’ contacteerde hij enkele kunstenaars. Ik houd jullie via Cerberus op de hoogte van zijn project.

Jan van ’t Ent deelde flyers van ‘Cabbagecon’ uit. Dit wordt de tweede Schijfwereldcon in Nederland. Fans van Sir Terry Pratchett noteren Zandvoort, 24 tot 26 mei 2013 in hun agenda.

In de stadsbibliotheek van Leuven had ik een folder van de ‘Fantasy Strijd Brugge 2012’ meegenomen. Dit is een wedstrijd fantasy kortverhalen. De prijsuitreiking vindt in november plaats tijdens het filmfestival ‘Razorreel’.

Op stap met het SF-café

Onze uitstap in 2009 was een reisje naar Maaseik. Johann Chiaradia nam ons toen mee naar het ‘Chinese Terracottaleger’. Momenteel loopt er in Maaseik de tentoonstelling ‘De Gouden Eeuw Van China’. In de zomer zou ik er graag heen gaan. Wie mee wil, stuurt maar een mailtje. Frank Roger suggereerde een bezoek aan het museum over de kunstenaar Jean-Michel Folon (1934 – 2005) in Terhulpen.

Bovendien zou ik ook wel eens een keertje met de groep naar Nederland willen om er met het NCSF op een SF-café in Den Haag of Amsterdam te verbroederen.

20ste SF-café

Het volgende SF-café is reeds nummer twintig! Mogelijk komen we op zondag 26 augustus samen. De datum moet nog bevestigd worden, want Peter kan dan niet. Hij is dan in Chicago op de Wereldcon.

19de SF-café Leuven

13 mei 2012

Charly’s, Leuven

 

20ste SF-café Leuven

5 augustus 2012

Charly’s, Leuven

 

De Gouden Eeuw Van China: Schatten Uit De Tang-dynastie

11 mei – 20 oktober 2012

Minderbroederskerk, Genk

www.degoudeneeuwvanchina.be

 

Cabbagecon 2

24-26 mei 2013

Zandvoort, Nederland

www.dutchdwcon.nl

 

Fondation Folon

Hoeve van het Kasteel van Terhulpen

Drève de la Ramée 6A, La Hulpe

www.fondationfolon.be

 

Meer info:

sfcafeleuven@gmail.com

@sfcafeleuven

 

Frank Beckers

Klik hier om een tekst te typen.