SF-café Leuven bezoekt Antwerpen. 30 oktober 2010.

 

Tijdens de Beneluxcon 2010 in Antwerpen stonden er ook een stadswandeling en een sf-café op het programma. Dit zou de eerste keer worden dat het sf-café Leuven buiten Leuven plaatsvindt. Vroeger zijn we ook we al naar een tentoonstelling in Brussel en Maaseik geweest, maar dat kunnen we moeilijk sf-cafés noemen.

 

Johann Chiaradia van de Limburgse biervrienden én stamgast van het sf-café Leuven had me in contact gebracht met het Antwerps BierCollege, kortweg het ABC. In de zomer waren Johann en ik dan naar Antwerpen getrokken. In ’t Waagstuk, de vaste stek van het ABC, besloten we dan om hier ook maar het banket van de Beneluxcon te houden. Dat vond zaterdagavond 30 oktober plaats.

 

Vrijdagavond 29 oktober opende de Beneluxconventie met de stadswandeling. We wandelden doorheen de historische binnenstad langs enkele speciale cafés onder leiding van Hans Bombeke, voorzitter van het ABC. We vertrokken met zestien aan de lobby van het congreshotel. Onderweg stopten we in Bier Central, het Oud Arsenaal en de Kulminator. De laatste halte was ’t Waagstuk. Onderweg botsten we op andere fans en in ’t Waagstuk zaten Frank Roger en enkele Nederlanders al te wachten.

 

Uiteindelijk zaten we met twintig in ’t Waagstuk. Ook eregast Charles Stross en zijn vrouw wandelden mee tot in ’t Waagstuk. Daarmee werd dit een record aantal aanwezigen, want eentje meer dan op het sf-café in De Domus tijdens Beneluxcon ‘The Future Is Now’ van 2007 in Leuven.

 

Frank