Wat eten we morgen en overmorgen?
Daan Vanslembrouck schrijft in Fokus dat er naar verwachting 9 miljard mensen in 2050 zullen leven. Om iedereen te voeden zou de voedselproductie tot 50 procent hoger moeten zijn.
Hij suggereert zes oplossingen om het voedseltekort tegen te gaan:
- Insecten zijn een bron van eiwitten. Bovendien is het kweken van insecten een stuk duurzamer dan het kweken van dieren.
- Dit vlees wordt uit dierlijke stamcellen gekweekt. Er moeten geen dieren meer geslacht worden.
- Zeewier is rijk aan ijzer, vitaminen, mineralen én eiwitten.
- Peulvruchten behoren nu al tot het basisvoedsel van heel wat mensen in de ontwikkelingslanden. Ze zijn gezond en betaalbaar.
- Ge-3D-print voedsel. Pasta, patisserie en chocoladecreaties kunnen nu al geprint worden. Eten mag er ook aantrekkelijk uitzien.
- Regionale producten. Houd de voedselketen zo kort als mogelijk. Tegelijk steun je door lokaal te kopen de lokale boer, slager, bakker en noem maar op.
(Bron: Fokus-online.be 7/02/2022)
Maak jouw eigen website met JouwWeb