Wat eten we morgen en overmorgen?

 

Daan Vanslembrouck schrijft in Fokus dat er naar verwachting 9 miljard mensen in 2050 zullen leven. Om iedereen te voeden zou de voedselproductie tot 50 procent hoger moeten zijn.

 

Hij suggereert zes oplossingen om het voedseltekort tegen te gaan:

  1. Insecten zijn een bron van eiwitten. Bovendien is het kweken van insecten een stuk duurzamer dan het kweken van dieren.
  2. Dit vlees wordt uit dierlijke stamcellen gekweekt. Er moeten geen dieren meer geslacht worden.
  3. Zeewier is rijk aan ijzer, vitaminen, mineralen én eiwitten.
  4. Peulvruchten behoren nu al tot het basisvoedsel van heel wat mensen in de ontwikkelingslanden. Ze zijn gezond en betaalbaar.
  5. Ge-3D-print voedsel. Pasta, patisserie en chocoladecreaties kunnen nu al geprint worden. Eten mag er ook aantrekkelijk uitzien.
  6. Regionale producten. Houd de voedselketen zo kort als mogelijk. Tegelijk steun je door lokaal te kopen de lokale boer, slager, bakker en noem maar op.

 

(Bron: Fokus-online.be 7/02/2022)