Wat is...

 

Wat is ... een stratonaut? Ruimtevaarders zijn astronauten, toch? Jeff Bezos en Richard Branson maakten onlangs hun eerste commerciële ruimtevlucht en noemen zich nu astronaut. De eigenaar van Amazon vloog tot 100 kilometer en zijn mede-miljardair, eigenaar van Virgin Galactic, haalde 80 kilometer. Er is geen duidelijke scheidingslijn tussen onze aarde en de ruimte. Internationaal wordt de grens van de ruimte op 100 kilometer gezet. In eigen land wil ondernemer David Laurier uit Deinze in 2025 een ruimtevlucht maken met een ruimteballon van het Amerikaanse bedrijf Space Perspective. De ballon Neptune One zal tot 35 kilometer stijgen, dat is tot in de stratosfeer. David Laurieruit en zijn medepassagiers zijn bijgevolg geen astronauten, maar stratonauten. Met dank aan Ludwine voor de suggestie.

(Bron: https://www.avs.be/)

 

Wat is... apocalyptische boekhouding? 'Als er iets niet goed gaat is, is apocalyptische boekhouden de meest voor de hand liggende reactie. Dus heel veel gegevens verzamelen om te laten zien wat er misgaat' schrijft René ten Bos in Filosofie Magazine juli/augustus 2021.

 

Wat is... een malien? Een malien is een alien uit een ander universum. De m komt van multiversum. Voor humanoïden uit een ander universum worden ook de termen anderuniverseel of anderwereldling gebruikt.

Extra: een nonsensverhaal over een alien uit een ander universum is bijgevolg malienkolder.

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb