Een nieuwe thriller van Guido Eekhaut

 

Aliettes Gevoel voor Wraak

 

Uitgeverij Manteau publiceerde vorige maand een nieuwe roman van de Leuvense schrijver Guido Eekhaut. ‘Aliettes Gevoel voor Wraak’ is een thriller die zich afspeelt in het milieu van de haute finance.

 

Op de website van de schrijver wordt het boek samengevat:

Lente 2004. De studente Aliette Rouffanche komt na een jaar in Thailand weer thuis. Ze wordt door haar grootvader Gilles gevraagd om meteen in Londen bij een grote bank te gaan werken. Als enige overlevende van de slachtpartij in het Franse dorp Oradour wil Gilles wraak nemen op de familie van de SS-majoor die hij daarvoor verantwoordelijk acht. Die familie heeft enorme belangen in de banksector. En de kleinzoon van de majoor, een charismatische figuur met extreem rechtse ideeën, is kandidaat voor het premierschap in het Verenigd Koninkrijk. Hij moet worden gestopt, vindt Gilles. En hij wil dat zijn kleindochter dat doet. Maar dat kan ze niet alleen.

Zo begint een gruwelijk spel van complotten, verraad, onmogelijke liefde, financiële belangen en politiek opportunisme, tegen een achtergrond van groeiende internationale spanningen en een dreigende economische crisis.

Een bijzonder relevant boek, dat de verwevenheid van politiek en de financiële wereld illustreert.”

 

Zaterdag 9 maart signeerde Guido Eekhaut zijn nieuwste boek in de Standaard Boekhandel in Leuven. Hij vertelde me dat dit jaar ook nog een toekomstthriller van zijn hand uitkomt. Dat wordt ‘Singapore Concerto’ bij de Nederlandse uitgeverij Zilverspoor’.

 

Aliettes Gevoel voor Wraak

Uitgeverij: Manteau

Plaats van uitgave: Antwerpen

Jaar van uitgave: 2013

 

Meer info:

www.eekhaut.com

www.zilverspoor.com

 

Frank Beckers