SF-café 18 juli 2021

'Blij weerzien in a galaxy far, far away' Foto: Ludwine Van Assche

Zondag 18 juli kwam het SF-café Leuven voor het eerst dit jaar bijeen. We zaten met zeven leden aan een tafel voor acht in brasserie Van de Weyer, dus heel coronaproof. Zes van ons waren bovendien al volledig gevaccineerd en de zevende wachtte op de tweede dosis.

 

Dit was de eerste ontmoeting sinds oktober vorig jaar, dus ook de eerste keer dit jaar. Dat betekent dat dat we nog een nieuwjaarstoast moesten uitbrengen. De club trakteerde met een eerste drankje. En hoewel we al in de tweede helft van het jaar zitten, werd ook het lidgeld betaald.

 

Johann had oude nummers van HSF en SF Terra meegebracht voor Finn. In het nummer 2020/4 van HSF vol verhalen staat onder andere Uit de bocht gescheurd van Frank Roger, dat recent in het Chinees is verschenen.

 

Behalve over de overstromingen de voorbije week, de pandemie, pensioenperikelen en afgelaste activiteiten werd er ook gepraat over boeken en films. Enkele tv-reeksen die in de smaak vallen zijn Dark, Electric Dreams, Line of Duty, Timeless of de heruitzending van Star Gate.

 

Ons SF-café viel samen met de sluitingsdag van de Eurocon in Fiuggi, Italië. Voor het eerst in heel wat jaren waren wij niet aanwezig op de Eurocon. De eerste conventie, waar enkele leden hopelijk wel naar toe kunnen, zal HSFCon in november in Sneek zijn. Het belooft een hele trip te worden om in Sneek, dat in Friesland ligt, te geraken.

 

Op 1 augustus maken we een uitstap naar het Kunstenfestival Watou. Ludwine, Frank Roger en ik hebben al een ticket voor tijdslot 13u. Wie wil aansluiten, kan best zo snel mogelijk nagaan of er nog tickets vrij zijn, koop er een en stuur een mail naar sfcafeleuven@gmail.com zodat we in Watou kunnen afspreken. Wij starten de bijeenkomst zoals gebruikelijk aan tafel en beginnen het kunstenparcours dan rond 14u.

 

Het SF-café komt in september opnieuw bijeen op voorwaarde dat de pandemie niet verergert, we niet in een vierde golf zitten en de coronamaatregelen die dan gelden, onze bijeenkomst toelaten. In elk geval zouden we in november moeten kunnen bijeenkomen, want dan viert het SF-café zijn vijftiende verjaardag! Het allereerste SF-café Leuven vond plaats op 5 november 2006.

 

Frank

Aan tafel

Met Perry Rhodan mondkapje

Finn doorbladert een nummer van HSF

Illustratie in PR

PR ter gelegenheid van Worldcon 2011

SF-café juli

Maak jouw eigen website met JouwWeb