SF-café 9 oktober 2021

 

Onze tweede bijeenkomst dit jaar vond plaats op zaterdag 9 oktober. Negen leden waren aanwezig. Voor het eerst sinds lang mochten de mondkapjes in de broekzak blijven, terwijl we op restaurant zaten.

 

Frank Roger was al van vrijdagavond in Leuven om het optreden van Magma in het Depot te zien. Magma is een Franse band die in haar teksten over de fictieve planeet Kabaïa vertelt. In een verre toekomst is een deel van de mensheid naar Kabaïa geëmigreerd, waar de kolonisten hopen een nieuwe, spirituele beschaving op te bouwen. Het merendeel van de teksten van Magma is trouwens in de fictieve taal Kabaïaans geschreven.

 

Paul van Oven van het NCSF heeft me flyers over komende conventies in Nederland gestuurd. Het NCSF hoopt in 2024 de Eurocon in Rotterdam te organiseren. De toekenning gebeurt volgend jaar op de Eurocon in Dudelange in het Groot-Hertogdom Luxemburg. In november start het NCSF met een nieuwe jaarlijkse conventie HSFCon. Editie 2021 van HSFCON is in Sneek in Friesland tijdens het weekend van 20 november. Een delegatie van het SF-café trekt naar Sneek. En volgend jaar is er Cabbagecon 6 in De Rijp

 

Volgend jaar start verschijnt bij Hamley Books een nieuwe serie van Guido Eekhaut.

 

De Vlaamse tv-zender VTM zendt het tweede seizoen van de tijdreisserie Timeless uit. Sommigen vinden het een heel goede reeks, anderen houden er niet zo van. De reeks is zeker niet zo goed als de Amazon-serie Tales of the Loop op Amazon of de eerste Duitstalige Netflixreeks Dark.

 

Frank Roger stipte enkele interessante tentoonstellingen aan. In Wiels is er Marcel Groodthaers. Industiële gedichten, open brieven, in BELVue is er Raoul Servais Een wereld tussen magie en realisme en in de galerij van ING op het Koningsplein in Brussel is er Hahaha. Humor in Kunst.

 

Volgende week start het stadsfestival KNAL! in Leuven met als thema de oerknal. De theorie van de oerknal werd door de priester-astronoom Georges Lemaître opgesteld toen hij professor aan de universiteit van Leuven was. Er komen lezingen, concerten, tentoonstellingen,… Half januari volgend jaar zijn de Leuvense verenigingen aan zet. De hal van het Oude Stadhuis wordt dan omgetoverd tot een grote Living Room. Onze vereniging werkt hieraan mee. Wij zullen er een Big Bang en Sci-Fi bibliotheek en een boekentil inrichten. Johann schonk al onmiddellijk twee oude nummers van SF-Terra en HSF om in de boekentil te leggen.

 

Op 5 november bestaat het SF-café 15 jaar. 5 november 2006 kwamen we een eerste keer samen, ter voorbereiding van de Beneluxconventie The Future is Now van 2007. Dat vieren we de 7de november 2021 op het volgende SF-café Leuven. Op 27 november, gaan we in groep naar de tentoonstelling Hahaha. Humor in Kunst in Brussel. Wie geïnteresseerd is om langs te komen op 7 november of mee naar Brussel wil, stuurt maar een mail naar sfcafeleuven@gmail.com

 

Frank

Maak jouw eigen website met JouwWeb