Transformers: The Last Knight

 

De sciencefictionfilm ‘Transformers: The Last Knight’ is een splinternieuwe actieprent, uiteraard gebaseerd op de speelgoedlijn van Hasbro. Het is de vijfde live bioscoopfilm al in de franchise en de opvolger van ‘Transformers: Age of Extinction’ uit 2014. De prent ging op 18/6 van dit jaar in première in Londen, en werd 3 dagen later in de USA uitgebracht. Hij kon zowel van kijkers als van critici, rekenen op gemengde gevoelens.

In 484 bevechten Koning Arthur en zijn ridders de Saxen. Ondertussen smeekt Merlijn om hulp bij de Knights of Iacon, een groep van twaalf Transformers die zich op Aarde verscholen hebben. Ze overhandigen hem een buitenaardse staf met magische krachten, en combineren zich in de robotdraak Dragonstorm, zodat Arthur kan overwinnen.

Twee jaar na de slag in Hong Kong, worden alle Transformers in onze tijd vogelvrij verklaard. De Transformer Reaction Force (TRF) wordt opgericht om alle Transformers uit te roeien, ondanks dat er nog steeds nieuwe arriveren. Op verschillende plekken in de wereld beginnen metalen hoorns uit de grond te schieten. In Chicago vinden kinderen een Transformer ridder in een buitenaards schip. Cade Yeager arriveert, en de Transformer maakt een talisman vast aan zijn arm.

Optimus Prime is niet langer op Aarde, maar onderweg naar zijn thuisplaneet Cybertron. Hij wil zijn schepper ontmoeten. Daar ontmoet hij Quintessa, zogezegd zijn schepper. Cybertron is op weg naar de Aarde om die magische staf, waarover ik hoger al had, terug te vinden. Optimus Prime wordt door Quintessa gehersenspoeld, en staat nu aan de andere kant. Wanneer hij terugkeert naar de aarde kan de strijd herbeginnen, maar wie zal het halen?

Er zit eigenlijk teveel in deze prent, want de makers wouden nog eens alles uit de kast halen. Maar het is één van de betere uit de reeks.

Zowel regisseur Michael Bay, als Mark Wahlberg hebben al laten weten dat dit hun laatste Transformer film geweest is.

Voor volgend jaar is al een spin-off aangekondigd rond Transformer Bumblebee. En in 2019 zou een zesde Transformer film eraan komen.

Bij deze Blu-Ray zit een bonus disc propvol met extra’s.

 

Extra’s op Bonus Blu-Ray

Merging Mythologies – The Secret Transformers History
Creating Destruction: Inside the Packard Plant
Climbing the Ranks – Military Training
Uncovering the Junkyard
The Royal Treatment: Transformers in the UK
Motors and Magic
Alien Landscape: Cybertron
One More Giant Effin' Movie

 

TECHNISCHE FICHE

Regie: Michael Bay
Scenario: Art Marcum, Matt Holloway, Ken Nolan, gebaseerd op verhaal van Akiva Goldsman, Art Marcum, Matt Holloway en Ken Nolan
Producers: Ian Bryce, Tom DeSanto, Lorenzo di Bonaventura, Don Murphy
Muziek: Steve Jablonsky
Cinematografie: Jonathan Sela
Editors: Roger Barton, Adam Gerstel, Debra Neil-Fisher, John Refoua, Mark Sanger, Calvin Wimmer

 

ARTISTIEKE FICHE

Mark Wahlberg
Anthony Hopkins
Josh Duhamel
Laura Haddock
Santiago Carbrera
e.v.a.

 

Meer info: Paramount Pictures

www.paramount.com
www.transformersmovie.com/

 

Patrick Van de Wiele