3de SF-café Leuven

Zondag 17 juni 2007

 

Het derde SF-café Leuven was in feite een vergadering om de Beneluxcon 2007 voor te bereiden. We hadden daarom ook minder reclame gemaakt. Enkel de vrijwilligers kregen een persoonlijke uitnodiging.

 

Drie kandidaat-helpers (Paula, Patrick en Jan) reageerden. Tel daarbij drie leden van het bestuur (Guido, Roelof en Frank) en we waren met zes op het SF-café. Voor wie van cijfertjes houdt: dit is één bezoeker meer dan het vorige SF-café, maar vijf minder dan op onze allereerste bijeenkomst. Wees gerust, we hebben meer dan drie vrijwilligers. Dat zal geen struikelblok zijn.

 

Zoals jullie weten heeft Richard Calder om persoonlijke redenen afgezegd. Hij wordt vervangen door de Schotse schrijver Ken MacLeod. MacLeod schreef ‘The Star Fraction’ en ‘The Sky Road’. De Libertarian Futurist Society bekroonde ‘The Star Fraction’ als “a successful comic Trotskyist science fiction novel” met haar Prometheus Award. Onze andere eregast is Christopher Priest (‘The Separation’, ‘The Prestige’). Trouwe conventiegangers kennen Christopher Priest van eerdere conventies. Omdat ons budget het niet toelaat, nodigen we - voorlopig althans – geen derde eregast uit.

 

Behalve deze twee eregasten zullen twee jonge sciencefictionschrijvers Bob Neilson en David Murphy uit Ierland actief deelnemen aan het programma. Uit eigen land hopen we Maarten Leyts van Trendwolves, publicist Eddy Daniëls, voormalig hoofdredacteur van ‘Intermediair’ en Mart Buekers, coördinator Studentenbeleid van de KULeuven voor een debat te strikken.

 

Voorzitter Guido Eekhaut overliep het draaiboek van de conventie. Het programma begint vaste vorm te krijgen. De verschillende debatten en lezingen staan in grote lijnen vast. De hoofdbrok behandelt het thema “Nabije Toekomst”. Binnenkort komt het programma online op de site van Future Visions Unlimited.

 

Om alles af te ronden bezochten we het conventiehotel Novotel. Het hotel ligt op minder dan tien minuutjes wandelen van het station. Zo kreeg iedereen de kans om de locatie te leren kennen.

 

Progress Reports 1 en 2 kan je opvragen op de website van Future Visions. Vergeet trouwens niet om tijdig je hotelkamer te reserveren. Hotelreservaties en inschrijvingen voor het banket gebeuren rechtstreeks bij Novotel. Na 23 september kunnen we je het voordelige tarief niet meer garanderen!

 

Beneluxcon 2007: The Future Is Now

23 – 25 november 2007

Plaats: Novotel, Leuven

Eregasten: Christopher Priest, Ken MacLeod

Organisatie: Future Visions Unlimited vzw

Inkom: 60 euro (tot 31 augustus 2007) te betalen op 735 0142981 88 met vermelding ‘Beneluxcon 2007’.

 

Meer info:

www.futurevisions.be

 

Frank Beckers