SF-café Leuven bezoekt Antwerpen

 

Beneluxcon 2010

 

Ter gelegenheid van de Beneluxcon 2010 gaat het SF-café Leuven nog eens vreemd. Op vrijdagavond 29 oktober nodigen we de deelnemers van de conventie uit op een kroegentocht in Antwerpen. Johann Chiaradia, sciencefictionlezer én een trouwe bezoeker van het SF-café Leuven, contacteerde het Antwerpse BierCollege, kortweg ABC. ABC stippelde voor ons een kroegentocht uit en zocht een geschikte locatie voor een SF-café.

 

Het Antwerps BierCollege

 

De meeste sf-fans denken bij ABC wellicht aan ABCon en lezen dan Antwerpse Beneluxcon. Neen dus, ABC staat voor het Antwerps BierCollege. De C staat hier voor college ‘NIET om er een elitaire, academische vereniging van te maken, WEL om het idee van dronkemansclub meteen uit te sluiten’, schrijft een van hun brochures.

 

Kroegentocht

 

Voorzitter Hans Bombeke van de Antwerpse bierclub zal ons langs enkele typische Antwerpse cafés in de historische binnenstad leiden. Overal is er vanzelfsprekend uitgebreid gelegenheid tot proeven van speciale bieren. De tocht eindigt in ‘t Waagstuk. De bierkaart telt er maar liefst negentig bieren. Laatkomers kunnen daar aansluiten bij het SF-café.

 

Deelname aan de kroegentocht en het SF-café achteraf is gratis voor iedereen die ingeschreven is voor de conventie. Ook wie niet naar de conventie komt, is welkom op het SF-café in ‘t Waagstuk. Geef ons een seintje, indien je mee op kroegentocht gaat. Zo hebben we een idee van het aantal deelnemers. Indien de groep te groot wordt, splitsen we ons en worden andere leden van ABC ingeschakeld om ons door de Antwerpse biercultuur te gidsen.

 

Bierdiner

 

Een Beneluxcon is geen Beneluxcon als er geen banket zou zijn. Zeker in het Bourgondische Vlaanderen willen we deze traditie in ere houden. Het banket wordt dit keer een bierdiner en zal plaatsvinden in ‘t Waagstuk. Hiervoor moet u zich wel inschrijven. Mail naar beneluxcon2010@gmail.com. De prijs en het menu worden later bekend gemaakt via de webpagina www.futurevisions.be/2010.

 

BENELUXCON 2010

29 – 31 oktober 2010

Hyllit Hotel, Keyserlei 28-30, 2000 Antwerpen

 

KROEGENTOCHT EN SF-CAFE

Vrijdagavond 29 oktober, vertrek aan het Hyllitthotel.

 

BANKET BENELUXCON 2010

Zaterdag 30 oktober

Inschrijvingen: Beneluxcon2010@gmail.com

 

‘t WAAGSTUK

Stadswaag 20, 2000 Antwerpen

 

Meer info:

www.futurevisions.be/2010

www.antwerpsbiercollege.be

 

Frank Beckers