Beeld van de maand: Campagnebeeld 'Big Bang & Sci-Fi Bibliotheek'

 

In het kader van het stadsfestival KNAL! wordt de hal van het oude stadhuis van Leuven van de 25ste tot de 27ste maart 2022 getransformeerd in een living room. Future Visions Unlimited zal er een tijdelijke bibliotheek met sf en wetenschappelijke boeken installeren.

 

Contact:
bigbangbibliotheek@mail.be

 

(Klik hier om eerdere beelden van de maand te zien)


Filmpje van de maand: Rollin' Justin

 

Het Duitse ruimtevaartcentrum heeft een humanoïde robot ontworpen. Rollin’ Justin, zoals de robot gedoopt werd, bevindt zich op aarde in een gesimuleerde Mars-omgeving en wordt door een astronaut vanuit het ISS bestuurd. New Scientist heeft op YouTube een filmpje over Rollin’ Justin geplaatst.

 

(Klik hier om andere filmpjes te bekijken.)


Wat is …

 

Wat is …CETI? CETI staat voor Cetacean Translation Initiative, vertaald Initiatief voor de Vertaling van Walvisachtigen. Met kunstmatige intelligentie hopen wetenschappers het ‘klikken’ van potvissen te interpreteren en zo met deze walvissen te kunnen praten.

 

Wat zijn... een hebberige alien? Hebberige aliens (grabby aliens in het Engels) zijn intelligente levensvormen die hun territorium voortdurend uitbreiden en daarbij de ruimte waar ze wonen grondig wijzigen.

(Bron: Sylvia Wenmackers, Waarom 'macho' sterrenkundigen geloven in hebberige ruimtewezens, EOS, 3/11/2021)

 

Klik hier om andere definities te lezen.