Zesde SF-café Leuven

Zondag 22 juni 2008, Charly’s

 

Conventienieuws

 

Opnieuw waren we met vijf. Ditmaal tekenden Paula, Patrick, Johann, Frank Roger en ik present. Van het oostelijk front was er een weinig nieuws. Niemand van de aanwezigen was naar Rusland getrokken om er de Eurocon bij te wonen. Frank maakte uit de informatie op de website van de Russen op dat er maximaal een twintigtal westerlingen aanwezig was. Volgend jaar hopen we allemaal wel de Eurocon in Italië te bezoeken. In 2010 is het dan weer in oostelijk Europa te doen, namelijk in het Poolse Stettin. Frank Roger is bovendien al ingeschreven voor de wereldconventie 2009 in Montreal.

 

De volgende Beneluxcon door Future Visions georganiseerd, is uitgesteld tot 2010. Zo krijgen we meer tijd om reclame te maken. Momenteel zoekt Roelof een geschikte locatie in Leuven, Mechelen of Antwerpen. Het NCSF zal daarom zowel de Beneluxcon 2008 als de Beneluxcon 2009 organiseren.

 

Chinese krijgers van 300 kilo

 

Omdat het niet altijd SF&F moet zijn, nodigt Johann ons uit om in het najaar naar Maaseik te komen. In de Minderbroederskerk van Maaseik is er dan de tentoonstelling Terracottaleger van Xi’an. Dit stenen leger moest het mausoleum van de eerste keizer van China bewaken. Dit was Qin Shi Huang Di (259 – 210 voor Christus). Hij veroverde heel China en gaf opdracht om de Chinese Muur te bouwen. Zijn grafcomplex werd door 700.000 dwangarbeiders gebouwd, waarvan velen levend begraven werden. Er worden veertien beelden van soldaten en tweehonderd grafgiften getoond. Gemiddeld zijn de beelden 1,86 meter hoog en wegen ze maar liefst driehonderd kilogram.

 

Het terracottaleger van Xi’an

1 oktober – 31 maart 2009

Minderbroederskerk, Maaseik

www.museamaaseik.be/Xian/nl/

 

Frank