SF-café februari 2023

 

Op zondag 12 februari kwam het SF-café voor een eerste keer in 2022 samen in de Leuvense brasserie Van de Weyer. Er waren acht aanwezigen.

Johann had voor iedereen twee cadeautjes meegebracht. Zijn zoon zoekt met een metaaldetector parafernalia uit WO II. Hij heeft o.a. een aantal inktpotten gevonden bij een site in Lanaken, waar tijdens de oorlog barakken stonden waar Duitse soldaten gelegerd waren. Het tweede cadeautje was een blikje bier. Op een bierdegustatie had Johann blikjes Intergalactic IPA geproefd met een mooie kosmische tekening op het blikje.

Frank Roger merkte op dat de Wereldconventie in China verplaatst is. De conventie vindt nu op een andere locatie in Wuhan én op een andere datum plaats. Het probleem om een visa geregeld te krijgen blijft bestaan. Ook Peter zal niet gaan. Voor de Covid-pandemie ging hij zo goed als jaarlijks naar de wereldconventie.

HSFCon in Sneek komt eraan. Hier zal Frank Roger wel heen gaan. Helaas valt HSFCon tijdens het documentairefilmfestival Docville in Leuven, zodat ik niet meega.

Johnny Bekaert organiseert de tentoonstelling Objectif Pub in het Huis van het Beeld in Brussel. We hebben allemaal een uitnodiging gekregen. Johnny Bekaert werkt trouwens aan een nieuw tijdschrift In Tenebris, dat halfjaarlijks als boekje worden uitgegeven. In het eerste nummer verschijnt een verhaal van Frank Roger.

Omdat het onze eerste bijeenkomst van 2023 is, konden de lidgelden betaald worden. Het lidgeld bedraagt 15 euro en kan ook overgeschreven worden naar rekening BE56 7350 1429 8188 van Future Visions Unlimited met de melding “Lidgeld 2023 <je naam>”. Nieuwe leden (van wie we geen mailadres hebben) noteren ook hun mailadres of sturen een mailtje naar sfcafeleuven@gmail.com

Paula vraagt of we niet eens een keertje in Gent kunnen samenkomen. Als ik een geschikte brasserie in de buurt van station Gent Sint-Pieters vind, zal onze volgende bijeenkomst, eind april, in Gent plaatsvinden. Houd de agenda in het oog: daar wordt de datum en locatie van het volgende SF-café vermeld zodra die bekend zijn.

In de zomer plannen we een weekend aan zee, bijvoorbeeld in Oostende. Jammer dat het boekenfestival FAAR in Oostende al in maart valt, anders was dat een geschikte datum geweest om in Oostende af te spreken.

 

Frank

Peter

Frank Roger

Johann

Intergalactic IPA

Maak jouw eigen website met JouwWeb