9000Con

SF-namiddag voor lezers en liefhebbers van het genre

 

Dinsdagavond 10 januari werd de knoop doorgehakt: op 5 mei organiseren we een SF-namiddag in Sint-Amandsberg. Uit de bevraging blijkt dat er voldoende interesse is. Bruno Lowagie, Olav Heirman, Frank Beckers en Finn Audenaert werken nu een programma uit. De eerste contacten met sprekers zijn al gelegd. 

 

Je kunt trouwens nog steeds de enquête invullen. Zie hieronder.

 

Heeft u interesse in 9000Con?

 

Op 5 mei 2024 willen Bruno Lowagie, Olav Heirman, Frank Beckers en Finn Audenaert 9000con organiseren, een SF-conventie in Sint-Amandsberg bij Gent, met steun van Future Visions Unlimited vzw. Dat is de vzw die het SF-café Leuven organiseert.

 

9000con richt zich tot lezers en liefhebbers van sciencefiction, fantasy en horror. Het gaat om een samenkomst in de namiddag: van 13u30 tot 18u30, met last call voor aankopen en drankjes om 18u.

 

We voorzien verkoopstandjes (nieuwe boeken, tweedehandsboeken, bookish gifts), lezingen en panelgesprekken.

 

We willen eerst peilen naar interesse in de conventie.

 

Interesse als bezoeker? Vul deze enquête in.

 

Interesse om een presentatie te geven of deel te nemen aan een panelgesprek? Vul deze enquête in.

 

Op de website van 9000Con willen we een alfabetisch overzicht presenteren van hedendaagse SF-auteurs die regelmatig verhalen of boeken in het genre publiceren, en van SF-organisaties. Ben je SF-auteur, of bestuurslid van een SF-organisatie, en wil jij je naam of die van je organisatie op deze lijst? Vul dan dit formulier in.

 

 

Update 21 december 2023

 

De eerste resultaten van de rondvraag zijn binnen.

 

Meer informatie:
9000con.qlt-events.com  

 

Update 21 december 2023: Eregasten en programma van 9000Con zijn bekend

 

Guido Eekhaut, Johan Klein Haneveld en Charles van Wettum zijn eregast in de respectievelijke categorieën: Lifetime Achievement, Most Productive en Late Roeping. Van alle drie heeft OOTW al kortverhalen gepubliceerd. Guido Eekhaut wordt door Finn Audenaert geïnterviewd, Johan Klein Haneveld praat over Klimaatverandering en sciencefiction en Charles van Wettum vraagt zich af of sciencefiction ontspanning of maatschappelijk relevant moet zijn. De drie eregasten ontvangen een oorkonde.

 

Daarnaast geven Anaïd Haen & Django Mathijsen (De sociologische impact van technologie), Marjan Brouwers (De aantrekkingskracht van het onheilspellend realisme van dystopische verhalen), Philippe Gijsels (Wat sciencefiction ons kan leren over de nieuwe wereldeconomie) en Patrick Van de Wiele (Sciencefiction in muziek) een lezing.

 

Tijdens de pauzes kunnen andere schrijvers een van hun boeken voorstellen.

Maak jouw eigen website met JouwWeb