SF-café Brussel

 

Via Frank Roger vernam ik dat er woensdagavond 17 november een sf-meeting in Brussel was gepland. Initiatiefnemer was Graham Andrews, die trouwens al enkele keren het sf-café Leuven bezocht. Daarom trok ik ’s woensdags om 18u naar de Cirio aan de beurs in hartje Brussel.

 

Het etablissement Le Cirio werd in 1886 door de Italiaan Francesco Cirio opgericht die er een winkel en verbruikzaal met Italiaanse producten uitbaatte. De Cirio is gemakkelijk bereikbaar en heeft een mooi interieur: deels art nouveau en deels neorenaissance. Je kunt er de Brusselse specialiteit half & half degusteren: je glas wordt half met champagne gevuld, waarop witte wijn geschonken wordt. De perfect geserveerde half & half is tot aan de rand gevuld, zodat er geen druppeltje meer bij kan. De menukaart biedt salades, sandwiches en een beperkt aanbod warme maaltijden.

 

Toen ik aankwam, zaten Roelof Goudriaan en Lynne Ann Morse er al. Wat later arriveerden Frank Roger, Peter Stinson, Graham Andrews, George Ternent (een Engelsman die in Schotland woont en in Brussel werkt) en Dave Lally. Met Graham, Peter en Dave kleurde het sf-café sterk Iers. Bovendien hebben ook Roelof en Lynne Ann enkele jaren in Dublin gewoond.

 

Acht aanwezigen op een sf-café is helemaal niet slecht. Dat is meer volk dan ik gemiddeld op een sf-café in de Charly’s in Leuven zie. Is dit het begin van een lange reeks sf-cafés in het Brusselse? Voor de liefhebbers van het sf-erfgoed: enkele jaren geleden organiseerde ‘De Tijdlijn’ een aantal sf-cafés in Brussel. Ook daar heeft Graham aan deelgenomen.

 

Graag eindig ik met de aankondiging van het volgende sf-café Leuven. Dit vindt plaats op zondag 5 december in de Charly’s in Leuven. De Charly’s is op twee minuten stappen van het station.

 

SF-CAFE BRUSSEL

17 november 2010

Le Cirio, Beursstraat 18, 1000 Brussel

 

SF-CAFE LEUVEN

5 december 2010, vanaf 14u30

Charly’s, Martelarenplein 11, 3000 Leuven

 

Frank Beckers

Maak jouw eigen website met JouwWeb