Vlieg met de taxi naar je werk

“Met vliegende taxi’s naar het werk?” Toch als het van Uber afhangt. Op zijn Elevate-conferentie zette het Amerikaanse taxi-appbedrijf zijn plannen uiteen om tegen 2023 een commerciële vliegende taxidienst aan te bieden. De website van de VRT geeft een overzicht van de futuristische plannen van Uber.

 

“De prototypes die Uber voorstelt, zijn ontwikkeld met behulp van het Amerikaanse ruimteagentschap NASA. Het gaat om een soort kruising tussen een sportvliegtuig en een helikopter. Het elektrisch aangedreven toestel heeft wat weg van een grote drone, met vier rotors op de vleugels. Die staan hoog genoeg, zodat passagiers veilig kunnen in- en uitstappen.
(…)
De batterij moet in vijf minuten opgeladen kunnen worden, zegt Uber
(…)
Uber denkt eraan om de toestellen te doen landen op de daken van grote parkeergarages. Daarom heeft het bedrijf ook een architectuurwedstrijd uitgeschreven om concepten voor heuse 'luchttaxihavens' of 'skyports' uit te werken.
(…)
Hoe ernstig Uber het ook meent met dit futuristische concept, ze zien zelf ook duidelijk dat er nog talloze struikelstenen te ontwijken zijn om het te doen slagen
.”

(Bron: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2018/05/10/met-vliegende-taxi-s-naar-het-werk--dit-zijn-de-futuristische-pl/)

Maak jouw eigen website met JouwWeb