SF-café augustus… light, very light

Johann

 

Toen de ergste lockdown-maatregelen werden afgebouwd en de “normale” activiteiten beetje bij beetje heropgestart werden, vroegen enkele leden me om nog eens een SF-café te organiseren. Dat zou dan de tweede keer dit jaar zijn. In eerste instantie reageerden vijf leden positief om zondag 16 augustus naar Leuven te komen, zij het onder voorbehoud dat de situatie niet zou verslechteren en alles veilig zou verlopen.

 

Helaas belandden we vroeger dan verhoopt in de tweede golf van corona. In Antwerpen werden de maatregelen verstrengd en de sociale bubbels werden in heel het land opnieuw tot 5 gereduceerd. Ik snap heel goed dat wie eerst wilde komen, nu toch afhaakte of gedwongen werd af te haken en ik besloot dan ook om geen herhalingsmail te sturen.

 

Uiteindelijk spraken Johann en ik af om er dan maar een onderonsje van te maken met ons tweetjes aan een tafel op het terras van Van de Weyer. Dat moest coronaproof kunnen, toch? Het etentje deed me denken aan een SF-café lang geleden waar enkel Frank Roger en ik aanwezig waren.

 

We haalden herinneringen boven aan de wereldconventies in Glasgow en Dublin. Johann had enkele programmaboekjes van de Perry Rhodandagen (1976 tot 1979, 1985 en 1988) meegebracht.

 

Bovendien had hij enkele boekjes uit de reeks Ruimteschip Promeet, Space Story (vertalingen uit het Frans) en de strips De Planeet der Illusies het eerste album over Yann de zwerver (Lacroix / Genin) en De Vale Schepper over tijd/ruimte agent Ravian (J.G. Mezières / P. Christin).

 

Als we van corona gespaard blijven en de horeca overleeft, zien we elkaar begin oktober opnieuw. Wil er iemand mee aan tafel aanschuiven, mail me dan. Een tafel van vier lijkt me ook nog redelijk veilig te kunnen.

 

Frank Beckers

Maak jouw eigen website met JouwWeb